Limakalvojen solumineraali
Solumineraali 4 eli kaliumkloridi (D6) on erityisesti limakalvojen mineraali. Kaliumkloridi on nimittäin limakalvojen uloimman kerroksen tärkein rakennusaine. Se hoitaa ja vahvistaa limakalvoja solutasolta käsin.
Meillä on kehossa noin 200 neliön suuruinen pinta-ala limakalvoja. Melkoinen alue! Limakalvot toimivat silmien, suun, hengitysteiden, ruuansulatuksen, virtsateiden ja sukuelinten suojana. Limakalvojen hyvinvointi on elämän laadulle ja terveydelle tärkeää. Kunnossa olevat, ehjät limakalvot, ovat tärkeä osa myös vastustuskykyä, koska ne estävät taudinaiheuttajien pääsyn elimistöön.
Koska kehomme kaikki solut uusiutuvat jatkuvasti, myös limakalvot rakentuvat uudelleen läpi koko elämämme. Kun limakalvot voivat hyvin, emme edes huomaa niiden olemassaoloa. Mutta kun limakalvot voivat huonosti, tunnemme esimerkiksi kuivuttaa silmissä. Intiimialueella esiintyy kutiamista ja kirvelyä.
Solumineraali 4 puutoksen merkki on kehon eritteiden muuttuminen valkoisiksi, liimamaisiksi, paksuiksi ja venyviksi. Tällaisia eritteitä voi esiintyä esimerkiksi nenässä tukkonuhan yhteydessä. Tai kun henkilö puhuu, näkyy suussa valkoista narumaista sylkeä. Tai kun intiimialueella esiintyy valkovuotoa.
Biokemiallinen "verenohentaja"
Kaliumkloridilla on erittäin tärkeä tehtävä veren juoksevuuden säätelyssä. Se toimii biokemiallisena verenohentajana. Jos kehossa on liian vähän kaliumkloridia, verellä on taipumus paksuuntua.
Solumineraali 4 on kehoa puhdistava vaikutus, koska sillä on kyky sitoa itseensä myrkkyjä ja kuona-aineita. Se pystyy myös poistamaan kehosta näitä haitallisia aineita. Kaliumkloridilla on havaittu olevan kyky poistaa kehosta rokotusten, nukutusaineiden ja kemiallisten lääkkeiden haitta-aineita.
Antlitz- eli kasvoanalyysi
Dr. Hichetierin 1900-luvun alussa kehittämän kasvoanalyysin mukaan Solumineraali 4:n puutos voi aiheuttaa silmien ympärille muodostuvan muuta ihoa vaaleamman värityksen, aivan kuin silmien ympärillä olisi silmälasit. Toinen merkki puutoksesta on ylähuulen yläpuolella sijaitseva vaaleampi ihoalue, kuin siinä olisi ”maitoviikset”.
Kielen pinta saattaa olla maidonvalkea tai harmahtavan valkea, etenkin kielen juuresta. Kielen pinnalla ei ole havaittavissa limaisuutta.
Kasvoilla esiintyvä couperosa eli ihon hiussuonten katkeilu on myös yksi merkki kaliumkloridin vajeesta. Couperosa saa varsinkin posket näyttämään punaisemmilta. Solumineraalivoide nro 4 ulkoisesti ja tabletit sisäisesti käytettyinä tuovat helpotusta couperosan aiheuttamaan punoitukseen.
Kasvojen iholla ja varsinkin silmien ympärillä esiintyy miliumeja, vaaleita mannaryynimäisä talinäppylöita. Näitä näppylät ovat usein kovia, vaaleita kohoumia iholla ja niitä kutsutaan myös luufinneiksi --> avuksi tabletit 4 + voide 4.
Muita Solumineraali 4:n eli kaliumkloridin puutoksen oireita ovat:
paksut ja venyvät liimamaiset eritteet
suussa esiintyy puhuessa valkoista narumaista sylkeä
suun aftat
turvonneet rauhaset
Käyttövinkkejä
Solumineraali 4 käytetään tulehduksien hoidon tukena, erityisesti kun tulehdus esiintyy limakalvoilla. Täytyy muistaa, että vakavammissa tulehduksissa on käännyttävä lääkärin puoleen. Solumineraalit eivät korvaa lääkärin hoitoa. Ne toimivat kyllä erinomaisesti monen tulehduksellisen tilan hoidon tukena nopeuttaen paranemisprosessia.
Aftat, suun limakalvot
Couperosa
Flunssan ja influenssan 2.vaihe
Keliakian hoidon tukena
Keuhkoputkentulehdus
Limapussintulehdus
Nielurisatulehdus
Miliumit eli luufinnit
Myrkkyjen poisto
Näärännäppy
Paksusuolen tulehdus
Ruuansulatuskanavan tulehdus
Suolen limakalvoja hoitava
Tukkonuha
Valkovuoto
Verta ohentava vaikutus
Akuutisti Solumineraali 4 on erinomainen flunssan hoidossa, flunssan 2. vaiheessa, heti ensioireiden jälkeen. Tässä toisessa vaiheessa flunssan oireista on tullut selkeämmät. Räkä on paksuuntunut, se ei enää niin juoksevaa kuin ensioireissa. Nenä saattaa olla aivan tukossa, hengitys ei kulje. Keuhkoissa on vaikeasti irtoavaa limaa. Solumineraali 4 helpottaa tukkoisen flunssan oireita, varsinkin lämpimänä juomana nautittuna. (Katso flunssa hoito Solumineraali 3 -blogista)
Rakkaudesta solumineraaleihin,
Homeopaatti Anne
Comments